Påsktårta

 
 
Här kommer min påsk tårta för i år och de ska bli min syster som ska få den i present nu ikväll.
 
 
 
 
Recept
receptet är till 2 st tårtor
 
Citron botten
 
360g ägg
216g ägg
108g potatismjöl
108g mjöl
8g bakpulver
1 tsk vanilj pulver från kung markatta eller 1-2 st vanilj stång
lite citron saft eller några droppar citron isens.
 
 
  1. ägg och socker vispas vitt och fluffigt.
  2. blanda alla torra ingredienser och sikta över äggsmeten och blanda allt försiktigt tillsammans.
  3. häll i 22cm anslags ringar
  4. grädda av i ca 180 grader i ca 20-30 min
 
 
Choklad mousse
 
295g socker
88g vatten
82g äggula
324g mörkchoklad
590g grädde
6g gelatin
 
  1. lägg gelatinet i blöt.
  2. vispa äggulan.
  3. koka upp vatten och socker till 118 grader och häll över de upp vispade äggulorna under ständig vispning tills de blir svalare.
  4. vispa upp grädden lite löst i en egen bunke.
  5. smält chokladen och häll ner den i äggblandningen.
  6. smält gelatinet och häll i sedan där efter.
  7. blanda sedan grädden i.
  8. häll i 22sm formar och frys
 
 
passions mousse
 
350g passions pure.
105g florsocker
10 g gelatin
525g grädde
  1.  
  2. lägg gelatinet i vatten.
  3. blanda passions purén och florsockret.
  4. värm gelatinet och blanda i passions moussen.
  5. vispa upp grädden löst och blanda allt tillsammans.
  6. häll sedan i 22cm formar och frys över natten.
 
 
 
Kesella mousse
 
480g socker
128g vatten
240g äggvita
800g grädde
32 g gelatin
800g kesella
2 vaniljstång
 
 
  1. gelatinet läggs i blöt.
  2. vispa upp grädden och låt stå ute för att komma upp i temperatur.
  3. äggvitan vispas upp vitt och pösigt.
  4. koka upp vatten och socker 118 grader
  5. häll en tun stråle av sockerlagen i dom uppvispade äggvitorna och vispa på hög nivå.
  6. blanda kesellan och vaniljstången frön med de upp värmda gelatinet.
  7. blanda kesellan med äggvitorna.
  8. och vänta tills kesella blandningen och grädden når nästan samma temperatur, blanda lite i taget av grädden i kesellan.
  9. gjut kesellan runt de övriga mousserna och låt stå i 24 timmar innan de är dags att hälla över glazen.
 
 
 passions glaze
 
300g  passions pure
200g vatten
640g socker
570g grädde
150g vatten
36g maizena
18g gelatin 
  1.  
  2. koka upp vatten och socker till 155 grader.
  3. blanda passions pure 150g vatten och maizena.
  4. lägg gelatinet i vatten.
  5. koka upp grädden och häll i den uppkokande socker lagen.
  6. häll sedan i passions pure blandningen i sockerblandningen och koka i ca 3 min
  7. häll sedan i gelatinet och tillsätt den mängden gul färg du vill ha.
  8. använd vid ca 35 grader.