Salt karamell choklad paj

 
 
Roy fares karamell paj.
super god men väldigt söt. tyckte mycket om receptet på paj skalet. den ska jag använda flera gånger.
 
Recept:
 
Pajskal
120g vetemjöl
25g kakao
2g vaniljsocker
100g rumsvarmt smör
45g florsocker
15g äggula
 
sätt ugnen på 180 grader.
blanda alla torra ingredienser i en bunke förutom vaniljsockret som vispas pösigt tillsammans med smöret.
tillsätt sedan äggulan och de torra ingredienserna.
bearbeta till en deg och låt den villa i kylen i ca 30min.
kavla ut och fodra en 22cm i diameter paj form.
frys pajen sedan sätt in den direkt in i ugnen i 15min.
(på så sätt så fluffar inte pajskalet upp sig lika mycket) 
 
 
kolafyllning
300g vispgrädde
120g smör
5g vaniljsocker
250g glykos
410g strösocker
10g salt
 
 
värm grädde, smör och vaniljsockret i en kastrull tills smöret smälts.
ställ åt sidan och koka i en annan kastrull upp glykos.
rör ner socker och salt lite i taget och sedan när allt är i så låt de koka upp till 170 grader.
rör om då och då, rör sedan ner gräddblandningen lite i taget och koka sedan upp smeten till 123 grader.
rör om och fyll pajskalet och låt svalna i rumstemperatur.
 
 
Tryffel
120G mörk choklad
125g grädde
 
koka upp grädden och häv den över de hackade mörka chokladen.
låt stå i ca 30 min och bred ut över pajen