Fudge brownies

 
 
 
Fudge brownies
 
Tryffel
150g mörkchoklad, 55%
150g grädde
 
hacka chokladen i små bitar. lägg all choklad i en skål.
koka sedan upp grädden och häll över chokladen.
låt stå någon minut så att chokladen hinner smälta lite.
låt stå i rumstemperatur.
 
 
Brownies
150g smör
250g strösocker
70g kakao
3g salt
3g vaniljsocker
110g ägg
60g vetemjöl
 
 
sätt ugnen till 160 grader på varm luftsfunktionen.
smöra en 20x20 cm form och lägg ett bakplåtspapper i boten.
smältsmöret på låg värme i en kastrull. tillsätt socker, kakao, salt samt vaniljsocker och blanda i hop.
vispa ner 1 ägg i taget i smeten tills den blir slät och fin tillsätt sedan mjölet vänd ner de försiktigt.
och häll ut allt i den smorda formen och grädda mitt i ugnen i ca 22 min.
 
låt svalna helt innan tryffeln smetas ut.
 
Betyg: 7 av 10
 
receptet är från Roy fares bok United states of cakes
 
United States of Cakes : bakverk och sötsaker från den amerikanska västkusten (inbunden) 
 
 
 
positivt omdöme
 
god och seg brownies, mycket fuktig och är varken ej för torr eller för blöt.
jag fick ett jämt  fördelning av den sega brownien. bara lite i kanterna vart den lite hård och torr men inte mycket de ger jag ett stort plus för annars brukar de alltid vara så att man måste skära bort mycket av kanterna.
 
tryffeln var bra i konsistens, den stelnade inte alldeles för hårt eller var alldeles för lös.
 
iaf ett bra bas brownie recept tycker jag bara att man gör den lite högre :D
 
 
Negativt omdöme
 
som ni kan se på bilden så reste Brownien inte så mycket. den vart ca1,5 cm hög sen så vart den lite större när tryffeln kom på men jag tycker själv att en högre Brownie ser lite godare ut men de är en smaksak.
själv så rekommenderar jag att man dubblar Brownie receptet och kör i samma mott på formen då kan man skära lite mindre bitar. själv till nästa gång tänker jag tillsätta något i brownien. tex hasselnötter eller choklad bitar. de blir lite tråkigt med bara mörk choklad smak rakt igenom och jag saknar något knaprigt i brownien som ger lite tuggmotstånd.
 
Smaken på tryffeln var ok.
5 av 10 ger jag den, jag har ättit godare men de är ju brownien som är ju i fokus tycker jag och då blir de en bra kombination att man gör en tryffel som inte sticker ut alldeles för mycket i smak. 
men de skulle inte sita helt fel att ha lite kaffe smak på tryffeln. de skulle nog ge en förhöjd smak på brownien.