Chocolate Ganache Drip Cake

Vart äntligen klar med min tårta till mitt 24 års kalas :D
De vart en choklad mousse tårta med choklad bottnar, hallon gelé, blåbärs kurd och choklad smörkräm toppat med olika garnityr av choklad.
Fick en bok i julklapp där Roy fares gjorde en choklad mousse tårta med choklad smörkräm, lite American style. Så jag vart lite sugen på att prova och lite inspiration fick jag från cake by cliff.
Recepten är tagna från lite olika böcker så som Roy fares, jan hedh och lite egna recept från mig själv.



Recept ca 16-18p
Tårtbottnar
330g vetemjöl
450g strösocker
120g kakao
10g bikarbonat
10g bakpulver
120g vaniljsocker
10g salt
165g ägg (rumsvarma)
350g rumsvarmtsmör
180g vegetabilisk olja
300g kokande vatten
- Sätt ungen på 150g på varmluftfunktion
- Smöra och mjöla kanterna på 3 st formar 22 cm i diameter och täck bottnarna med bakplåtspapper.
- Blanda torra ingredienser i en bunke.
- Vispa sedan ihop ägg, mjölk och olja lätt i en annan bunke. Och häv ner de torra ingredienserna i äggsmeten och rör till sist ner kokande vattnet.
- Fördela smeten i 3 formar och grädda i mitten i ungen i ca 50min
- värm upp hallon och sikta igenom en sill.
- häll hallon purén, citron saften och sockret i en kastrull, koka upp tills allt socker har löst upp.
- tillsätt gelatinet.
-
koka upp frysta blåbär ca 200-250g tills dom blir mossade och passera genom en sill tills du får ut 105g blåbärs pure.
-
lös upp gelatinet i blåbärssmeten.
-
ägg och socker vispas pösigt i en separat skål och häls i blåbärs purén. rör konstant tills de börja tjockna.
-
tillsätt sedan smöret när blåbärskrämen har kommit ner i temperatur.
-
häll upp i valfri form. jag hällde upp i en sån här silikon form på både hallon gelen och blåbärs kurdenen.
-
vispa upp grädden löst och låt den stå i rumstemperatur tills du är klar med allt annat.
-
vispa upp äggulorna vitt och pösigt.
-
koka upp socker och vatten till 120 grader. häll Sedan en tun stråle i dom uppvispade äggulorna under ständig vispning och vispa tills den har got ner i temperatur.
-
värm gelatinet tills de blir flytande och häv i den i äggblandningen, rör om ordentligt.
-
värm chokladen tills de inte finns några klumpar kvar och häll i äggsmeten.
-
När äggblandningen har nästan nått samma temperatur som grädden vid ca 36-37 grader blanda dom tillsammans lite i taget.
-
häll i 22cm i diameters formar och låt frysas under natten.
-
vispa äggvitorna och citron saften vit och pösigt.
-
koka sedan på socker, vatten, vaniljstången och glykos till 122 grader. häll sedan socker lagen en tun stråle i äggvitorna under ständig vispning.
-
tillsätt sedan de varma smöret, liten bit i taget.
-
tillsätt den smälta chokladen o och rör om ordentligt.
-
haka all choklad och lägg i en bunke.
-
koka upp grädden och häll över chokladen så att allt är smält.
skriven
Any Darknet market, especially the ones as popular as
Empire are under constant DDoS attacks which is why at
times the primary URL may not work and you’d need mirrors
to access the Darknet market.
Empire Market Log in
Empire Market