Hallonremmar

 
Hallonremmar
 
180g hallon frysta
10st gelatin blad
1,5dl strösocker
0,5dl vit sirap
1,5dl vatten
0,5tsk citronsyra
 
lägg gelatinet i kalt vatten.
klä en plåt med bakplåtspapper och pensla med mat olja.
tina hallonen i Micro och passera dem genom en finmaskig sil så att du får 1 dl hallonpuré.
koka upp hallonpurén, strösocker, sirap och vatten till 105 grader.
lägg i gelatinet i den varma smeten, rör om ordentligt till allt har smält.
tillsätt till sist citronsyran och rör om
häll ut lime smeten på bakplåtspapperet och låt stå och torka över natten.
 
olja en kniv och skär remsor och doppa i socker ock lite citronsyra låt torka ytterligare 2 timmar.
rulla sedan ihop dom.
 
 
Betyg: 7 av 10
 
 
 
 
 
 

Kommentera här: