Vanilj och choklad cheesecake

 
 
Nu har jag äntligen fått tid att göra om cheesecake receptet lite, jag har haft choklad i ist och de vart jätte bra måste jag säja. de blir iaf inte sista gången jag gör den här cheesecaken.
 
botten är iaf hur bra som helst enkel att göra och de blir så jämt och fint. tycker inte om när man bara smular i lite i måtten och så hamnar inte cheesecake smeten så himla jämt.
 
De kanske inte vart världens finaste underverk men den smakar mycket bättre en vad den ser ut iaf.
:D
 
 
Recept
 
Botten:
 
200g digestivekex
28g strösocker
100g smör
 
  1. sätt ugnen på 180 grader.
  2. kör kexen i en matberedare till fina smulor.
  3. tillsätt sedan sockret sen sist de smälta smöret.
  4. platta till smulorna i botten med en sked så att de blir jämt och bra.
  5. fördela i en 22cm i diameter form och grädda i mitten av ugnen i ca 10 min.
  6. låt sedan svalna.
 
 
Cheesecake fyllning:
 
900g färskost
255g strösocker
1 vaniljstång
30g mjöl
250g gräddfil
165g ägg
15g äggula
400g mjölkchoklad
 
 
  1. sätt ugnen på 200 grader, varmluft funktionen. vispa färskost och socker fluffigt.
  2. dela vaniljstången och skrapa ner fröna och mjölet i färskosten.
  3. vispa sedan ca 3-4 min och vänd sedan ner gräddfilen, vänd därefter ner äggen och äggulan ett i taget i smeten. fördela smeten lika i 2 bunkar och smält chokladen och blanda i en ut av vanilj cheesecake smeten.
  4. häll i formen och grädda i 200 grader i 10 min sedan sänk ner till 110 grader utan att öppna luka grädda i ca 55 min.
  5. sedan stäng av ugnen och låt gå på eftervärme i ca 50 min till utan att öppna ungs luckan.
  6. låt svalna, ställ i kyl till morgon dagen så får den stelna ordentligt.
 
 
 
Tryffel
300G mörk choklad
100g grädde
 

 

  1. koka upp grädden och häll de över den hakade chokladen och rör om försiktigt.
  2. täck sedan tryffeln om cheesecaken runt och dekorera med mandel eller choklad vad som du tycker är gott.
 
 
 
i mitten så har jag gjort en choklad ros. som jag har modellerat fram.
och då är de 150g vit choklad smält och hävt sedan i 60g glykos och rört om tills de bildar en deg. låt svalna tills den har fått en bra konsistens att arbeta med.

Kommentera här: