Frozen

Temat vart frost med snögubben Olof :)
vart super nöjd med denna tårta. var lite svårt att kläden men de gick.
fyllningen i denna är jordgubbs mousse med en jordgubbs kompot och en jordgubbs smör kräm.
en riktig somrig fyllning och jag är lite avundsjuk att jag inte får smaka på tårtan :P
Recept
Jordgubbs mousse
315g jordgubbs pure
9g gelatin
471g grädde
-
lägg gelatinet i vatten.
-
vispa upp grädde löst och låt stå i rumstemperatur tills den har kommit upp i temperatur ca25-30 grader.
-
mickar gelatinet och häl de i purén.
-
blanda sedan lie grädde i purén i taget.
-
häl i 3 st formar som har 16-17 cm diameter, låt stå i frys i ca 24 timar
Tårtbotten
270g ägg
162g strösocker
81g potatismjöl
81g vetemjöl
5g bakpulver
- vispa ägg och socker pösigt.
- sikta sedan ner vetemjöl, potatismjölet och bakpulvret och melera ner.
- fördela smeten i 2 anslags ringar som har 19-20 i diameter och grädda dom i mitten av ugnen i ca 30 min i 180 grader.
dela dom 2 tårtbottnarna i mitten så att du får 4 tårtbottnar tillsammans.
Snabb Smörkräm
500g smör (rumstemperatur)
100g margarin (rumstemperatur)
300g vit sirap
1-2 tsk vanilj socker
1 vanilj stång
jordgubbs pure (tillsätt så mycket du vill ha efter smak)
- vispa smör och margarin tills de blir vitt och pösigt ca 10-15min.
- häll sedan i vita sirapen och vispa ytterligare några minuter.
- tillsätt sedan vaniljsocker, vaniljstången och jordgubbs puren.
smörkrämen är till upptryckning av tårtan