Frozen

 
 

Temat vart frost med snögubben Olof :)
vart super nöjd med denna tårta. var lite svårt att kläden men de gick.
fyllningen i denna är jordgubbs mousse med en jordgubbs kompot och en jordgubbs smör kräm.
en riktig somrig fyllning och jag är lite avundsjuk att jag inte får smaka på tårtan :P
 
 
Recept
 
Jordgubbs mousse
315g jordgubbs pure
9g gelatin
471g grädde
 
  1. lägg gelatinet i vatten.
  2. vispa upp grädde löst och låt stå i rumstemperatur tills den har kommit upp i temperatur ca25-30 grader.
  3. mickar gelatinet och häl de i purén.
  4. blanda sedan lie grädde i purén i taget.
  5. häl i 3 st formar som har 16-17 cm diameter, låt stå i frys i ca 24 timar
 
 
 
 
 
Tårtbotten
270g ägg
162g strösocker
81g potatismjöl
81g vetemjöl
5g bakpulver
 
 
  1. vispa ägg och socker pösigt.
  2. sikta sedan ner vetemjöl, potatismjölet och bakpulvret och melera ner.
  3. fördela smeten i 2 anslags ringar som har 19-20 i diameter och grädda dom i mitten av ugnen i ca 30 min i 180 grader.
 
dela dom 2 tårtbottnarna i mitten så att du får 4 tårtbottnar tillsammans.
 
 
 
 
 
Snabb Smörkräm
500g smör (rumstemperatur)
100g margarin (rumstemperatur)
300g vit sirap
1-2 tsk vanilj socker
1 vanilj stång
jordgubbs pure (tillsätt så mycket du vill ha efter smak)
 
 
  1. vispa smör och margarin tills de blir vitt och pösigt ca 10-15min.
  2. häll sedan i vita sirapen och vispa ytterligare några minuter.
  3. tillsätt sedan vaniljsocker, vaniljstången och jordgubbs puren.
 
 
smörkrämen är till upptryckning av tårtan
 
 
 
 
 

Kommentera här: