Baileys fudge

Baileysfudge med pistasch
(ca 30st)
300g vispgrädde
140g ljus sirap
500g socker
80g ljus muscovadosocker
100g smör
1tsk vaniljextrakt
75g Bailey
40g pistaschnötter
olja in en form på cirka 20x20 cm
blanda grädde, sirap, socker, muscovadosocker och smör i en tjockbottnad kastrull. värm sedan upp långsamt och rör om tills ingredienserna har smält och löst upp sig. koka upp smeten och värm utan lock och utan att röra om tills smeten är 120 grader. när smeten är klar, ta av den från plattan och rör ner vaniljextrakten och Baileys. fortsätt att röra om tills smeten har tjocknat ytterligare, ca 5-6 min. häll upp smeten i formen och låt svalna. hacka pistaschnötterna grovt och strö den över fudgen. låt svalna och skär rutor.
denna fudgen har god och tydlig Bailey smak något som jag tycker om annars brukar de vara mycket att smaken ligger i bakgrunden när de kommer till visa recept som jag har provat och den ger en god Crunch med pistasch nötterna på. jag strödde på 1 tsk salt på fudgen för att då ner lite av sötman.
konsistensen kändes lite grynig men den var jätte god fudge. själv gillar jag den lena konsistensen på fudge
:D
Betyget blir 6 av 10